Harm Nielsen Quartet Bandleden

harm-nielsen-quartet-bandleden

Harm Nielsen – Gitaar

Harm Nielsen was al zeer jong geïnteresseerd in muziek en begon op zijn 10e jaar met gitaar spelen. Vanaf zijn 15e kreeg hij les bij Berrie Selles in Kampen en ontstond de fascinatie voor jazz.

In 1998 studeerde hij af aan het conservatorium in Zwolle waar hij les had van onder anderen Hans Voogd. Daarna studeerde hij nog 1 jaar aan het conservatorium van Amsterdam bij Jesse van Ruller, Maarten van der Grinten en Martijn van Iterson.

Harm speelde in een groot aantal bands en de stijlen waren divers. Van jazz tot folk, van popmuziek tot zangbegeleiding.

Ondertussen schreef Harm een eigen repertoire. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen kwartet waarmee dit repertoire speelt; het Harm Nielsen Quartet.

Ook heeft Harm en lespraktijk voor gitaar, theorie en solfège.

 

Jasper Lekkerkerk – Piano

Geboren in Groningen, 1980. Jasper begon met pianospelen op zijn 8ste bij buurman Henk van ‘t Veer en kreeg later op de muziekschool in Amersfoort les van onder anderen Hans van Ham.

Hij won in 2001 de Heijmans Jazz Award en studeerde in 2006 af aan de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde hij onder anderen bij Rob Madna, Rob van Bavel Karel Boehlee en Kris Goessens.

In 2005 ging Jasper naar New York om zich verder te ontwikkelen. Daar studeerde hij bij Fred Hersch, Aaron Goldberg, en aan de Manhattan School of Music.

Verder speelde Jasper in de Jazz-Mania Bigband onder leiding van Peter Guidi. Momenteel speelt hij in de Dual City Concert Band onder leiding van Rob Horsting/Rini Swinkels, waar hij met gastsolisten speelde als Ack van Rooyen, Randy Brecker, Simon Rigter, Philip Catherine, Bert Joris en Greetje Kauffeld.

Ferdinand Povel, Rita Reys, Jos Machtel, Henk Zomer, Gijs Dijkhuizen, Sjoerd Dijkhuizen, Leo Janssen, Eef Albers, Stefan Lievestro, Benjamin Herman, Joris Roelofs en Randy Brecker zijn geweldige muzikanten waar Jasper mee speelde.

Sinds 2010 leidt hij iedere donderdag de jazz-jamsessie in cafe Miles Amersfoort. Hij geeft les bij de Scholen in de Kunst in Amersfoort.

Voor informatie over Jasper ga naar: www.jasperlekkerkerk.com

 

Erik Robaard – Contrabas

Erik Robaard studeerde bas aan het Hilversums Conservatorium bij Viktor Kaihatu en Koos Seriese.

In de periode hierna deed Erik veel freelancewerk binnen de jazz met onder anderen Ferdinand Povel, Wim Overgauw, Rob Madna, Toon Roos, Peter Leitch, Deniese Jannah, Thijs van Leer, Woody Shaw, Michiel Borstlap en Ack van Rooyen.

Naast zijn rijke carierre binnen de jazz speelt Erik ook regelmatig andere muziek: musicals, klassieke orkesten, popmuziek en muziektheater.

Erik toerde met onder anderen: Thijs van Leer (Thailand), Ad Colen (Indonesie) Deniese Jannah (Frankrijk), Timeless bigband (Scandinavie, Oostenrijk, Zwitserland), Tim Amacost (Duitsland), Toon Roos (Cyprus) Holland Jazz kwintet (Rusland) en Niki Romijn (Zuid-Afrika).

Erik is te horen op opnames met onder anderen Ad Colen Deep River quartet, Tine Schneider, Anne Thomas, David Schnitter, Lils Mackintosh, Gijs Hendriks, Milly Scott, Martien Oster, Brigitte Kaandorp, Erik van der Luijt, Joop van Deuren trio, Niki Romijn, Berend v/d Berg Tiro, Jeroen Manders / Ack v. Rooyen kwintet en Peter Goedhart.

Op dit moment speelt Erik naast het Harm Nielsen Quartet met: Niki Romijn, Erik van der Luijt trio, Berend v/d Berg trio, Olaf Tarenskeen, Jeroen Manders / Ack v. Rooyen kwintet en Peter Goedhart.

 

Wim Kegel – Drum

Wim Kegel kan worden beschouwd als een van Nederlands’ meest prominente drummers. Hij heeft een unieke stijl ontwikkeld waarin hij het traditionele (jazz) drummen combineert met een zeer progressieve en persoonlijke benadering.

Wim begon met drummen toen hij zes jaar was. Nadat hij aan het koninklijk Conservatorium in Den Haag was afgestudeerd, vervolgde hij zijn studie in de Verenigde Staten bij giganten als Joe Morello en Bob Moses.

Wim heeft optredens gedaan met een indrukwekkende lijst aan (internationale) artiesten, waaronder: Ack van Rooyen, Pat Metheny (North Sea Jazz Fest), Clark Terry, Hans Mantel, Michael Brecker en Kheireddine M’Kachiche.

Ook speelde hij mee op diverse CD-opnames met onder andere: Dave Liebman en Marc van Roon, Dave Schnitter, Irv Rochlin, Bob en Chuck Findley en het Tilmar Junius Trio.

En natuurlijk is Wim te horen met zijn eigen bands: Jungle Boldie and Special Delivery.

Voor meer informatie over Wim ga naar: www.wimkegel.nl